O nás
Maso suším už od roku 2019, tehdá jsem koupil první kus hovězího, mamce znárodnil sušičku na ovoce a začal experimentovat. Nemůžu říct, že to hned napoprvý chutnalo tak, jako to chutná teď. Nicméně se po jerky zaprášilo tak rychle, až mi bylo líto těch hodin práce, který jsem na tý trošce masa strávil. Postupně jsem teda začal zvedat množství, zlepšovat postup i marinády. Stále pouze v nejbližším kruhu rodiny a kamarádů.
Nakonec to zašlo tak daleko, že jsme s kámošem po příbuzenstvu posbírali těch kruhovejch sušiček na ovoce asi 7, naládovali do nich snad 10 kilo masa a strávili u toho celej den - i tak, do týdne můj podíl nenávratně zmizel v žaludcích mojí rodiny a kamarádů. No, a tehdy vzešel z kámošovy hlavy nápad, proč to vlastně nezkusit prodat? Což sice znělo nádherně, nicméně po letmým zjištění požadavků na masnou výrobu jsem tu myšlenku uložil k ledu.
Následně jsem ovšem zjistil, že existují i jiné sušičky než naše starý známý na ovoce a rozhodl se, že jednu z nich musím mít. No a že jsem v tom byl, tak přibyl i nářezák. Ono nakrájet 10 kilo hověziny nožem není žádnej med, co si budem povídat. Proběhly první nesmělý pokusy, které putovaly ke kamarádům, známým a nastalo období sbírání zkušeností, recenzí a ladění samotnýho tovaru. Zároveň jsem ale zašel na veterinární správu a pod tíhou informací ohledně legislativy, požadavků a finanční náročnosti jsem celej projekt odložil na neurčito.
Co se ale nestalo, do cesty mi přišel investor. Zbejvalo najít prostor, oběhat úřady, nabrat know how a pustit se do rekonstrukce. Můj velkej dík patří mojí rodině, taťkovi a dědovi, kteří odvedli na stavbě obrovskej kus práce. Stejně tak děkuji všem mejm kamarádům, kteří mi byli nápomocni. Plán zněl tak, že bude hotovo do 2 měsíců, no, nakonec půl roku s odřenejma ušima. Ale dočkal jsem se. Konečně můžu sušit maso a sdílet ho už nejen s mojí rodinou.
Hřeje mě vědomí, že jsem tenhle projekt dotáhl do zdárnýho konce/začátku a můžu teď i tobě zprostředkovat zážitek, kterej sušený maso přináší. A to v tý nejvyšší kvalitě, bez jakejchkoliv náhražek a přídavků. Za každou zpětnou vazbu jsem vděčnej, pozitivní mne potěší a negativní posune dál. Ať ti chutná!
Jakub Čech, Beast Meat